Om oss

Teater Pegasus Produktion

Teater Pegasus Produktion är direkt knuten till Teater Pegasus, och har ett etablerat administrativt nätverk med allt som behövs inom teaterproduktion.

Johan Briggert


Manusförfattare, regissör och

konstnärlig ledare

Teater Pegasus

I dagsläget är Teater Pegasus en teatergrupp direkt knuten till företaget Teater Pegasus Produktion, varigenom produktionsbiten leds.

Lisa Lindkvist


Manusförfattare och regissör

Teater Pegasus Produktion


Teater Pegasus Produktion är produktionsbolaget bakom föreningen Teater Pegasus.

Produktionsbolaget startades som en enskild firma 2006 och drivs av Johan Briggert.


Genom firman tar Teater Pegasus uppdrag inom regi, produktion och manusskrivande.


Teater Pegasus bildades i Norrköping 1996 av  Johan Briggert, Lisa Lindkvist och

Tobias Almborg.  Gruppen höll mestadels till på Kulturkammaren, och spelade Vysotskijföreställningen

"Sång om en Vän" och andra, mer renodlade musikprogram.

 


Johan är konstnärlig ledare för Teater Pegasus och har skrivit och regisserat föreställningarna "To Whom it may Concern", "Pingis" och "Om det var du". Han regisserade även "Ljusets hastighet" på Sibyllateatern.


Johan är utbildad regissör, skådespelare och manus-författare, bl a på Atlantic School i New York, Teater-akademien i Stockholm och på Broby Grafiska.

 

Under hösten 2018 jobbar Johan med musikalen FAME i Eskilstuna, skriver på kommande produktion och fortsätter arbetet med Lill-Skansenteatern och turné med Folkets Hus och Parker.


Lisa har arbetat i Teater Pegasus sedan starten 1997, är ordförande i Teater Pegasus styrelse och har bland annat skrivit föreställningen "Sång om en vän" och musikalen "Exit" som hade sin urpremiär 2014..


Från 2018 arbetar Lisa som Konstnärlig Ledare för teateravdelningen på Astrid Lindgrens Värld, efter att ha regisserat där i många år.Tobias Almborg


Skådespelare, författare, musiker


Tobias Almborg är flitigt engagerad på bland annat Östgötateatern och på film och TV. Bland annat i succén "En man som hette Ove".

När det begav sig, var Tobias med och startade Teater Pegasus - med föreställningen "Sång om en vän".